Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Προετοιμασίες για την 2η ATTICA GREEN EXPO στο Κλειστό TAE KWON DO

Έτοιμος να υποδεχτεί στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Ολυμπιακού Γηπέδου TAE KWON DO Φαλήρου, από 24 έως 27 Μαΐου την 2η ATTICA GREEN EXPO είναι ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, οι προετοιμασίες του οποίου βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη Έκθεση για το περιβάλλον στη χώρα, με ελεύθερη είσοδο, αλλά και σειρά από εκδηλώσεις και δώρα ειδικά για τα παιδιά.

Ήδη την Παρασκευή 12 Μαΐου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου του Συνεδρίου «Πράσινη Μετάβαση & Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Attica Green Expo.

Στην Έκθεση, που διοργανώνουν από κοινού η Ένωση «Κλεισθένης», Forum Training & Consulting και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, συμμετέχουν περισσότεροι από 80 εκθέτες μεταξύ των οποίων Δήμοι από όλη την Ελλάδα, η Περιφέρεια Αττικής, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς από τους τομείς της οικονομίας και του περιβάλλοντος καθώς και συστήματα ανακύκλωσης.

Η Έκθεση τελεί υπό την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υποδομών και Μεταφορών, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, της Περιφέρειας Αττικής, της ΚΕΔΕ, του Πράσινου Ταμείου και του ΕΟΤ.

Στόχος του κορυφαίου περιβαλλοντικού γεγονότος της χρονιάς στη χώρα είναι, οι επισκέπτες να αντιληφθούν τις σημαντικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, να δουν από κοντά τρόπους προστασίας και μείωσης του προσωπικού μας περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ειδικότερα, οι μαθητές και τα παιδιά όλων των ηλικιών θα μάθουν παίζοντας, θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά ειδικά διαμορφωμένα, περιβαλλοντικά προγράμματα με διαδραστικό χαρακτήρα και θα γνωρίσουν τον « ΦΥΛΛΟ». Τη μασκότ της Έκθεσης, που μαζί με τους μικρούς επισκέπτες θα περιηγηθούν στο Luna Park Ανακύκλωσης, στο Χωριό Περιβάλλοντος, θα παίξουν στο Survivor Ανακύκλωσης, θα παρακολουθήσουν θεατρικά και άλλα δρώμενα ενώ παράλληλα, θα πάρουν πολλά και πρωτότυπα δώρα.

Στην 2η ATTICA GREEN EXPO, η οποία θα γιορτάσει στο Παλαιό Φάληρο την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου σχεδιάζει το Περίπτερο της παρουσίας του, να αποτελέσει πόλο έλξης και σημείο αναφοράς για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Μιλώντας για την εκδήλωση, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Φωστηρόπουλος δήλωσε: «Στο χώρο του Περιπτέρου του Δήμου Π. Φαλήρου, θα αποτυπώσουμε και θα ενημερώνουμε τον κοινό, με προβολές βίντεο και ποικίλους τρόπους οπτικοακουστικής πληροφόρησης, για:Το υλοποιημένο έργο της Δημοτικής μας Αρχής
Τις εφαρμοσμένες πολιτικές ήπιας, βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης της πόλης, σε συνάρτηση με το σημαντικό σχέδιο διαμόρφωσης, ανάπλασης και αξιοποίησης του παράλιου μετώπου του Παλαιού Φαλήρου
Καθώς και τα μεγάλα έργα υποδομής που έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται

Ο Δήμος παλαιού Φαλήρου δραστηριοποιείται αδιάλειπτα, με βασικό άξονα μέριμνας της Δημοτικής αρχής το περιβαλλοντικό πρόσημο».

Διαβάστε επίσης: Ο Δήμος τίμησε τη μνήμη των Κυπρίων ηρώων Καραολή και Δημητρίου

Ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ