Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Το απόγευμα στην ΠτΔ ο Ν. Ανδρουλάκης

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε προ ολίγου με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την παραλαβή της τρίτης διερευνητικής εντολής απόψε στις 6.30μμ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα κατά τη συνάντησή του με την κυρία Σακελλαροπούλου, ο Αλέξης Τσίπρας, δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή, καθώς όπως εξήγησε δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για σχηματισμό κυβέρνησης.

Το ίδιο αναμένεται να πράξει και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Νωρίτερα, πάντως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, απέφυγε να απαντήσει αν ο πρόεδρος του κόμματος θα κρατήσει την εντολή. «Κάντε λίγη υπομονή, θα το μάθετε», ανέφερε.

Εφόσον και ο κ. Ανδρουλάκης επιστρέψει τη διερευνητική εντολή τότε σύμφωνα με το Σύνταγμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν προκύψει από τις εκλογές, για τη διερεύνηση του σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής.

Εάν και αυτή η προσπάθεια αποδειχθεί άκαρπη, τότε η κυρία Σακελλαροπούλου θα επιδιώξει το σχηματισμό υπηρεσιακής Κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια νέων εκλογών.

Διαβάστε επίσης: Αλ. Τσίπρας: Απρόσμενα οδυνηρό σοκ το εκλογικό αποτέλεσμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ