Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Τα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια «Όμηρος» επισκέφθηκε στην Κορυτσά η Ι. Σκλαβενίτη

Τα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια «Όμηρος» στην Κορυτσά της Αλβανίας επισκέφθηκε η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηλιούπολης Ιωάννα Σκλαβενίτη, όπου ενημερώθηκε για τις δράσεις του Ελληνικού Σχολείου που χτίζουν «γέφυρες» φιλίας μεταξύ των δύο λαών και δίνουν ίσες ευκαιρίες σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές.

Σκοπός ήταν για μία ακόμη φορά οι μαθητές του σχολείου να γνωρίσουν την ελληνική γλώσσα, τον ελληνικό πολιτισμό και να αγαπήσουν την Ελλάδα της Δημοκρατίας.

Την κα Σκλαβενίτη καλωσόρισε η διευθύντρια του Σχολείου κα Αθηνά Σιδέρη και την ξενάγησε στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων, που αποτελείται από Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

Η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνομίλησε με μαθητές στις διδακτικές αίθουσες και στη συνέχεια, αφού αντάλλαξαν εμπειρίες για διάφορα θέματα με τους καθηγητές, συζήτησαν για μελλοντική συνεργασία.

Η κα Σκλαβενίτη δήλωσε: «Χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς τους εκπαιδευτικούς για τα όσα προσφέρετε εδώ, στις νέες γενιές, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Η επίσκεψή μου εδώ αποτελέσει την απαρχή μιας γόνιμης συνεργασίας και φιλίας που θα εμπνεύσει τους μαθητές μας σε μια βιωματική ευχάριστη προσέγγιση της ιστορίας και του πολιτισμικής μας παράδοσης».

Κατά την αποχώρησή της εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για όλα όσα είδε και άκουσε. «Το Σχολείο αποτελεί στην ουσία τον καθρέφτη της Ελλάδας στην περιοχή και -παρά τα όποια προβλήματα- λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία και αποτελεί πρώτη επιλογή των Κορυτσαίων για τη μόρφωση των παιδιών τους, καθώς τους δίνεται η ευκαιρία να διδαχθούν τα γράμματα, τις τέχνες και τον πολιτισμό των δύο λαών. Είναι πράγματι μοναδική και συμβάλει αποτελεσματικά στην περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων φιλίας, συνεργασίας και αλληλοκατανόησης μεταξύ των δύο λαών», τόνισε η κα Σκλαβενίτη.

Διαβάστε επίσης: Μήνυμα δημάρχου Γ. Χατζηδάκη για τις Πανελλήνιες

Ειδήσεις από την  Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ