Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Επικίνδυνο «βουνό» από μπάζα σε πεζοδρόμια της πόλης

Μία εικόνα που δεν έχει ταίρι αντίκρυσε το πρωί της Παρασκευής η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηλιούπολης σε πεζοδρόμιο της πόλης.

Σπασμένα γραφεία, βιβλιοθήκες, πολυθρόνες… Όλα πάνω σε πεζοδρόμιο, σχηματίζοντας λοφίσκο μπαζών. Πέρα από το αισθητικό κομμάτι, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την καθημερινότητά μας, τίθεται και ένα άλλο εξίσου σοβαρό ζήτημα που αφορά την υγεία μας και την αρτιμέλειά μας.

Έχει σκεφθεί κανείς πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να τραυματιστεί διασχίζοντας ένα τέτοιο πεζοδρόμιο και να καταλήξει ακόμη και στο Νοσοκομείο; Ή να τον χτυπήσει διερχόμενο αυτοκίνητο, κατεβαίνοντας στον δρόμο προκειμένου να αποφύγει τα μπάζα;

Το θέμα έθιξε για πολλοστή φορά ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης. «Αυτή είναι, δυστυχώς, η κατάσταση που αντιμετώπισε η Υπηρεσία Καθαριότητας την Παρασκευή το πρωί στην οδό Πολυζωΐδου. Αντίστοιχες καταστάσεις παρατηρούνται καθημερινά», είπε.

Ο Δήμος Ηλιούπολης στην προσπάθειά του να περιορίσει/εξαλείψει την παράνομη απόθεση σε κοινόχρηστους χώρους μπαζών, ογκωδών αντικειμένων και κλαδιών, και ειδικά στην περίπτωση που δεν έχουν ειδοποιηθεί οι αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου προηγουμένως, προβαίνει καθημερινά σε εποπτεία πολλών σημείων της πόλης. Παρ’ όλα αυτά, λόγω της μεγάλης έκτασης της πόλης, παρατηρείται, δυστυχώς, σε αρκετά σημεία εικόνα όπως αυτή της φωτογραφίας.

Σημειώνεται ότι σε περιπτώσεις ανακαίνισης κ.λπ. οι πολίτες οφείλουν να προμηθεύονται σκάφη ογκωδών αντικειμένων και ειδοποιούν εγκαίρως στο 15377 (Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00-15:00), προκειμένου οι Υπηρεσίες του Δήμου να προγραμματίσουν την περισυλλογή όπου χρειάζεται. Ομοίως, και όταν διαπιστώνουν ανάλογα φαινόμενα, προκειμένου ο Δήμος να προβαίνει σε αυστηρές συστάσεις ή ακόμα και σε επιβολή προστίμων.

Πενθήμερο πρόγραμμα αποκομιδής κλαδιών, ογκωδών και μπαζών:

ΔΕΥΤΕΡΑ: Αγ. Μαύρα – Αστυνομικά

ΤΡΙΤΗ: Πολυκλαδικά – ΟΤΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ: Τυπογραφικά – Άγιος Κωνσταντίνος

ΠΕΜΠΤΗ: Αγία Μαρίνα (Πλατείας Ανεξαρτησίας & Κοιμητήριο)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Κεντρική Ηλιούπολη

Διαβάστε επίσης: Γιορτές και ελέγχους ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης

Ειδήσεις από την  Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ