Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

«Ζωντανή» συνεδρίαση Δ.Σ. ζητεί η αντιπολίτευση

Την οργή μέρους της αντιπολίτευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης έχει προκαλέσει η πρόσκληση – για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα μετά την αναβληθείσα πρώτη – διενέργειας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και ψηφοφορίας διά περιφοράς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Δυστυχώς για τους λόγους που σας αναφέραμε χθες -και που δεν ελήφθησαν σοβαρά ούτε στο ελάχιστο- είμαστε αναγκασμένοι να τηρήσουμε την ίδια στάση απέχοντας και από τη σημερινή συνεδρίαση. Είναι ξεκάθαρο, όπως εύστοχα ανέφερε ο συνάδελφος Τάσος Αναστασιάδης, ότι δεν ενδιαφέρεστε για την άποψή μας (την άποψη δηλαδή δεκάδων χιλιάδων πολιτών της Νέας Σμύρνης) ούτε βέβαια νοιάζεστε να διασφαλίσετε μια δημοκρατική διαβούλευση, ανοιχτή σε ερωτήματα και παρεμβάσεις. Σας καλούμε να σκεφθείτε καλύτερα και να αναδιπλωθείτε άμεσα, καλώντας μια δια ζώσης συνεδρίαση η οποία θα εγγυάται καλύτερες αποφάσεις για την πόλη μας», δήλωσε ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης “Στροφή Νέας Σμύρνης”, Θέμης Παυλόπουλος.

Την ίδια στάση κρατούν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Μια Πόλη Ανάποδα», Τάσος Αναστασιάδης και Γιώργος Καλαμπόκας.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

«Επιβεβαιώνοντας τους λόγους της τοποθέτησής μας στη χτεσινή, “ματαιωθείσα”, 20η συνεδρίαση, στην οποία έτσι μας αναγκάσατε να απέχουμε, σήμερα τους επιδεινώνετε κιόλας, καθώς μας ξανακαλείτε, σε θέματα ασφαλώς επείγοντα αλλά και ουσιαστικά (για τα σχολεία και τα ιατρεία του δήμου), να σας στείλουμε πάλι ιντερνετικά την ψήφο μας, χωρίς δυνατότητα διευκρινίσεων ούτε υποτυπώδους συζήτησης. Όμως:

1) Και νέα ερωτήματα (μπορεί να) γεννήθηκαν με τη δικαιολόγηση του επείγοντος των θεμάτων που λάβαμε (π.χ. για το πότε θα γίνουν οι -πόσες;- προσλήψεις ή για το σε ποιό έτος θα προϋπολογιστούν, κλπ.).

2) Τρεις παρατάξεις (τουλάχιστον), δηλαδή κάπου σχεδόν το μισό δημοτικό συμβούλιο σας ζητάει κανονική συνεδρίαση, με δυνατότητα διευκρινίσεων και συζήτησης. Και εσείς το αρνείστε, έστω και αν με πολύ διαλλακτικότητα σας υποδείχτηκε ακόμα και η “μεικτή” διαδικασία ως δυνατότητα.

Προσθέτοντας τους δύο αυτούς λόγους στους προηγούμενους, μας αναγκάζετε και πάλι να μην μπορούμε να νομιμοποιήσουμε δια της παρουσίας μας την περιφρόνηση αυτή προς τα ζητήματα (σχολεία, ιατρεία) και τους αιρετούς της πόλης. Επομένως, ΑΠΕΧΟΥΜΕ από τη συγκεκριμένη διαδικασία».

Διαβάστε επίσης: Αποχή της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ