Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Γιώργος Κρικρής στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ: Θέλουμε έναν Δήμο «πράσινο» με προσβάσιμα πεζοδρόμια

«Εραστής» της Νέας Σμύρνης δηλώνει ο Γιώργος Κρικρής, υποψήφιος Δήμαρχος με τον συνδυασμό «Ζούμε Νέα Σμύρνη». Όπως δηλώνει, μιλώντας στην Αμαρυσία και στην Έλενα Φυντανίδου, στην πόλη του αρέσουν όλα, αλλά θα ήθελε να βελτιώσει τα πεζοδρόμια, τα σχολεία και το Άλσος. Ως πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας αναφέρει ότι ο τομέας αυτός χρειάζεται καθημερινή προσπάθεια και έχει δύο συνεργάτες: τον Δήμο και τον πολίτη.

Κύριε Κρικρή, έχετε διατελέσει αντιδήμαρχος στον τομέα της Καθαριότητας και τώρα διεκδικείτε τα ηνία της πόλης. Είστε ο νεότερος υποψήφιος δήμαρχος στη Νέα Σμύρνη ή κάνω λάθος;

Θα διαφωνήσω.

Υπάρχει μικρότερος, σε ηλικία, υποψήφιος δήμαρχος;

Ναι. Είναι από την παράταξη «Πόλη Ανάποδα» και είναι 29 ετών. Εγώ είμαι 33 ετών. Επειδή την πρώτη φορά που κατέβηκα δημοτικός σύμβουλος η εφημερίδα Καθημερινή είχε γράψει ότι ήμουν ο νεότερος υποψήφιος σε όλη την Ελλάδα και δεν θέλω να πάω με το ίδιο μοτίβο στις επερχόμενες εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος, λέω λοιπόν ότι η «Πόλη Ανάποδα» έχει 29 ετών υποψήφιο δήμαρχο. Άρα, δεν είμαι εγώ αυτός.

Είστε ο δεύτερος νεότερος…

Δεν θέλω να είμαι ο νεότερος. Θέλω να είμαι ο αποτελεσματικότερος.

Τι δεν σας αρέσει στη Νέα Σμύρνη;

Μου αρέσουν όλα στη Νέα Σμύρνη, αλλά θέλω να βελτιώσουμε δύο τρία συγκεκριμένα πράγματα: τα πεζοδρόμια, τα σχολεία και επίσης θα ήθελα να ομορφύνουμε το Άλσος της Νέας Σμύρνης.

Τα πάρκα; Η καθαριότητα;

Η καθαριότητα δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου. Είναι μία καθημερινή προσπάθεια και έχει δύο συνεργάτες: τον Δήμο και τον πολίτη. Αν καθημερινά κάθε πολυκατοικία πετάει έναν καναπέ και ένα κομοδίνο, ο Δήμος τι μπορεί να κάνει; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η καθαριότητα είναι θέμα παιδείας. Το ξέρω διότι ήμουν πολλά χρόνια στην καθαριότητα, ως αντιδήμαρχος.

Η αλήθεια είναι ότι όσο «τρέχατε» εσείς την καθαριότητα, η πόλη ήταν καθαρή.

Ευχαριστώ. Εμείς προσπαθήσαμε, πέρα από την καθαριότητα, να δούμε και το κομμάτι της ανακύκλωσης, διότι δεν αντέχουμε άλλο να πληρώνουμε ως Δήμος αυτά τα υπέρογκα κόστη στη χωματερή. Δεν γίνεται να πληρώνεις 80 -85 ευρώ τον τόνο για να θάψεις τα σκουπίδια. Πρέπει να πάμε σε μια λογική ανακύκλωσης. Έτσι, εμείς τα τελευταία χρόνια αφοσιωθήκαμε να κάνουμε σεμινάρια στα σχολεία, από νηπιαγωγεία μέχρι λύκεια, για να καλλιεργήσουμε την περιβαλλοντική κουλτούρα.

Ποιες προτεραιότητες θα θέσετε αν εκλεγείτε δήμαρχος;

Θέλουμε έναν πράσινο Δήμο, ψηφιακό χωρίς γραφειοκρατία, με πεζοδρόμια προσβάσιμα και με σεβασμό στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε αυτό λέγεται μονογονεϊκές οικογένειες, ή ΑμεΑ, ή άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας.

Από τους Δημάρχους των Νοτίων, δηλαδή από Νέα Σμύρνη μέχρι Βάρκιζα, για να το οριοθετήσω κάπως, ποιους ξεχωρίζετε;

Ξεχωρίζω για τη δουλειά που κάνουν τους Δημάρχους Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο και Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσνταντέλλο.

Έχετε δεχθεί προτάσεις συνεργασίας για μετά τις εκλογές, στην περίπτωση που δεν εκλεγείτε Δήμαρχος;

Έχω δεχθεί. Είναι όμως πολύ νωρίς για μία τέτοια κουβέντα. Στόχος μας είναι να πάμε στον δεύτερο εκλογικό γύρο – είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Νέα Σμύρνη θα πάει και δεύτερη Κυριακή – και να είμαστε η έκπληξη των εκλογών. Πιστεύω ότι θα πάμε στο δεύτερο γύρο διότι άνθρωποι καταξιωμένοι από τον χώρο της Εκπαίδευσης, όπως φιλόλογοι που υπηρετούν στα σχολεία της Νέας Σμύρνης εδώ και 30 χρόνια και άνθρωποι που έχουν αφιερώσει με αγάπη πάρα πολύ χρόνο στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, είναι μαζί μας. Άρα η ομάδα που λέγεται «Ζούμε Νέα Σμύρνη» δεν έχει ανθρώπους που θα τους γνωρίσετε τώρα. Είναι άνθρωποι που ζουν και δραστηριοποιούνται πολλά χρόνια στην πόλη μας.

Η Νέα Σμύρνη έχει αλλάξει από τη στιγμή που παραιτηθήκατε από αντιδήμαρχος Καθαριότητας;

Ακριβώς πριν από ένα χρόνο σταμάτησα να είμαι αντιδήμαρχος. Ήταν μία δύσκολη απόφαση αλλά θεώρησα ότι πρέπει να παραιτηθώ για να κατέβω δήμαρχος. Άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι επιλέγουν να χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους ως αντιδήμαρχοι και τους πόρους του Δήμου, είτε οικονομικούς είτε ανθρώπινους, για να μπορέσουν να εκλεγούν. Εγώ επέλεξα να χάσω αυτά τα προνόμια για να μπορέσω να φτιάξω μια δυναμική ομάδα και να είμαστε η επόμενη Δημοτική Αρχή. Η Νέα Σμύρνη έχει αλλάξει διότι καθημερινά βλέπουμε οκταόροφες πολυκατοικίες που δεν υπήρχαν. Άρα αλλάζει και ο πληθυσμός. Αυτό δημιουργεί νέες ανάγκες. Εμείς είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούμε στην εποχή και να φροντίσουμε να είναι η Νέα Σμύρνη ένα προάστιο, που απέχει 10 λεπτά από το Σύνταγμα και άλλα 10 από τον Πειραιά, ιδανικό για κάθε νέα οικογένεια.

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ