Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κόντρα για την ΠΥΡΚΑΛ στη Δάφνη

Πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ δημοτικής Αρχής και αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, αποτελεί η εξέλιξη του προγράμματος δημιουργίας του κυβερνητικού πάρκου στη Δάφνη, με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων.

Συγκεκριμένα, από την αρμόδια Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τη δημιουργία του κυβερνητικού πάρκου «Ανδρέας Λεντάκης» στο ακίνητο της ΠΥΡΚΑΛ στον δήμο Δάφνης – Υμηττού, έκτασης 154,8 στρεμμάτων.

Κατόπιν αξιολόγησης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία είχε ολοκληρωθεί από την άνοιξη του 2022, υπεγράφη χθες η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, δίχως αλλαγές, παρά τις ενστάσεις ως προς τη δόμηση και τον αριθμό των νέων κτιρίων που είχαν διατυπωθεί κατά τη διαβούλευση από πολίτες, επιστημονικούς φορείς, δήμους και υπηρεσίες.

Η πρώτη αντίδραση ανήκει στους «Πολίτες σε Κίνηση», η επικεφαλής των οποίων Όλγα Χριστινάκη αναφέρει σε σχετική της ανάρτηση:

«Αυτή η Υπουργούπολή τους, έχει ένα μυστήριο τρόπο να προωθείται είτε παραμονές 15Αυγούστου, είτε παραμονές Πρωτοχρονιάς, είτε παραμονές εκλογών!!!!

Υπεγράφη, λοιπόν, χθες η έγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το κυβερνοπάρκο τους, ήσυχα, ήσυχα, ήσυχα κι απλά….

Έτσι, πίσω από τις πλάτες μας νομίζουν ότι μπορούν να στήνουν παιχνιδάκια πάνω στις πλάτες μας. Και ξαναρωτάω: Αν είναι τόσο θετικό αυτό το εγχείρημα, όπως ευαγγελίζονται κάποιοι, γιατί όλα εν κρυπτώ;

Η θέση μας ήταν, είναι και θα είναι ξεκάθαρη. Οι Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού δεν λέμε διαφορετικά πράγματα, αναλόγως το ακροατήριο. Το έργο αυτό θα υποβαθμίσει αφόρητα την περιοχή μας και την ποιότητα ζωής μας, σε αντίθεση με τη δική μας πρόταση, που θα φέρει ανάπτυξη και ανάσα ζωής.

Τι λένε άραγε τώρα ο κ. Μπινίσκος, ο κ. Τσιλίφης και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της μέχρι πρότινος πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, που διατείνονταν ότι ούτε ένα κυβικό τσιμέντο δεν θα πέσει στην ΠΥΡΚΑΛ;;;;

Οι πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία του Δήμου μας είναι οι επερχόμενες και το διακύβευμα τεράστιο. Δώστε μας την εντολή να σταματήσουμε όσα σχεδιάζουν για εμάς, χωρίς εμάς! Καλώ όλες τις υγιείς και προοδευτικές δυνάμεις, καλώ όλους τους συμπολίτες μας που νοιάζονται, ανεξαρτήτως παρατάξεων, να αποτελέσουμε ανάχωμα στα σχέδια τους. Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει δυνατούς και ενωμένους!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ