Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κανονικά γίνονται τα μαθήματα στο 5ο Γυμνάσιο

Κανονικά διεξάγεται η εκπαιδευτική διαδικασία στο 5ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου, μετά την επίλυση βασικών αιτημάτων των μαθητών που τους είχε οδηγήσει στην απόφαση να κάνουν κατάληψη.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στην κατάληψη διαμαρτύρονταν για την απουσία φιλολόγου, τη λειτουργία τμημάτων ένταξης (σσ η παρακολούθηση γίνεται από παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες) σε ακατάλληλο χώρο (βρισκόταν στο υπόγειο του κτιρίου), και άλλα ζητήματα τεχνικής φύσεως όπως επισκευή βρυσών, στεφανιών μπασκέτας κλπ.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του σχολείου, τα βασικά προβλήματα λύθηκαν χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν λείπουν ώρες από τη διδασκαλία ελλείψει καθηγητών. «Το πρόβλημα δημιουργήθηκε στην αρχή της σχολικής χρονιάς επειδή ασθένησε ένας καθηγητής. Μέχρι να αναπληρωθεί, παρουσιάστηκε κενό. Δεν ήταν γνωστό εξαρχής, ούτως ώστε να έχει προγραμματιστεί η κάλυψη των ωρών αυτών. Την περασμένη εβδομάδα ήρθε φιλόλογος και αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα», εξηγούν καθηγητές στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ.

Σε ότι αφορά τα τμήματα ένταξης λειτουργούν σε άλλο – όπως λένε – καταλληλότερο χώρο.

Με το 15μελές του 5ου Γυμνασίου και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου. Όπως ανάφερε η δήμαρχος, μετά τη λήξη της κατάληψης «μπόρεσε το τεχνικό συνεργείο να προχωρήσει σε κάποιες εργασίες που ήταν στα αιτήματα των μαθητών».

Διαβάστε επίσης: Χωρίς φιλόλογο το 5ο Γυμνάσιο – Σε κατάληψη το σχολείο

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ