Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Το αδιαχώρητο στην παράσταση για τη βία κατά των γυναικών

Τον καλύτερό τους εαυτό επί σκηνής έδωσαν οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης για την βία κατά των γυναικών που δόθηκε στο θέατρο «Μ. Μερκούρη» στη Γλυφάδα, καθηλώνοντας τους θεατές και αποσπώντας το θερμό χειροκρότημά τους.

Η παράσταση με τίτλο «Λέξεις Ψυχής» από τους ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας Let’s st-art, δόθηκε παρουσία του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και πλήθος κόσμου.

Ήταν μια εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωσαν η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γλυφάδας και η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας «Εμείς – Λένα Μαυρακάκη», ενόψει της 25η Νοεμβρίου που έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Την ευθύνη και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά και η Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας «Εμείς – Λένα Μαυρακάκη» Χρύσα Λουπασάκη.

Οι ομιλήτριες Μαριλένα Μανδράκου, κοινωνική λειτουργός και ψυχοθεραπεύτρια, Λίλα Πίτα, κοινωνιολόγος και εργασιακή σύμβουλος, Ρένα Βασιλάκη, πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως και των Αθηναϊδων και Ελευθερία Κίσσα, υπαστυνόμος Α΄Α.Τ. Αλίμου, παρουσίασαν στοιχεία για την έμφυλη βία, η οποία αφορά εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως, ανεξαρτήτως εθνότητας, ηλικίας, τάξης και θρησκείας. Τόνισαν ότι πλέον γίνονται στοχευμένες δράσεις στα σχολεία, καθώς είναι γνωστό ότι οι νοοτροπίες και οι αντιλήψεις για τις σχέσεις διαμορφώνονται από την παιδική ηλικία.

Ένα ελπιδοφόρο στοιχείο είναι ότι για το 2023 παρατηρείται στη χώρα μας σημαντική μείωση των περιστατικών έμφυλης βίας -κατά 100 περίπου λιγότερα σε σχέση με πέρσι που είχαν καταγραφεί γύρω στα 300 περιστατικά- γεγονός το οποίο οφείλεται στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Τη συζήτηση συντόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία», Κυριάκος Τιλγκερίδης.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκε ολιγόλεπτο βίντεο με το μήνυμα «Δεν θα αλλάξει ! Μίλα !», όπου συμμετείχαν οι γυναίκες του θεατρικού εργαστηρίου «ΕΜΕΙΣ» (αναφέρονται με αλφαβητική σειρά): Πηνελόπη Αναγνωστοπούλου, Μαργαρίτα Γεωργιάδου, Γεωργία Δρακοπούλου, Αρχοντούλα Ευαγγέλου, Βικτωρία Ζουγανέλη, Μαρίνα Κούση, Μαρία Κορωνέλλου, Κατερίνα Κουτουξιάδου, Ευγενία Κουτσορεβύθη, Μαρκέλλα Μακρή, Άννα Μπίνη, Μαρία Παρασκευοπούλου, Madeleine Politis, Χριστιάνα Πρωιου, Μαρία Σταυρακάκη, Κάτια Τσόχα, Αλεξάνδρα Φριλίγγου.

Διαβάστε επίσης: Η Γλυφάδα τιμά την Ημέρα Κατά της Βίας σε βάρος Γυναικών

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ