Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Στέλιος Μαμαλάκης: «Γυρίζουμε σελίδα για την εξάλειψη των προβλημάτων των πολιτών»

Με ομοφωνία εξελέγη το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Αγίου Δημητρίου, στην ειδική πρώτη συνεδρίαση.

Πρόεδρος αναδείχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης «Μέλλον για τον Άγιο Δημήτριο», Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, αντιπρόεδρος ο Aναστάσιος Αδαμόπουλος από την παράταξη «Αλλάζουμε την Πόλη Συμμετέχουμε-Ενώνουμε», ενώ γραμματέας εξελέγη ο Δημήτρης Βρεττός από την παράταξη «Αγαπάμε την Πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο».

Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε έλαβαν 32 ψήφους, ενώ υπήρχαν και δύο λευκά.

Δημοτική Επιτροπή

Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής είναι ο δήμαρχος, Στέλιος Μαμαλάκης, ενώ η σύνθεση που προέκυψε από την εκλογική διαδικασία είναι η εξής: Αχουλιά -Σκριβάνου Μαρία, Κάππος Γεώργιος, Κυριακάκης Κωνσταντίνος, Μπάντος Μάριος-Ιωάννης, Μπούρης Ευάγγελος, Ανδρούτσου Μαρία, Γαβαλάς Άγγελος και Συρράκος Νικόλας.

Μετά και από εισήγηση του δημάρχου συμφωνήθηκε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Δημοτική Επιτροπή, να συμμετέχουν και εκπρόσωποι των παρατάξεων που δεν εξέλεξαν μέλη. Οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι αν και δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου, θα μπορούν να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις και να διατυπώνουν θέση.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των δημαιρεσιών, ο δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης, ευχήθηκε καλή θητεία στα μέλη του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου τα οποία εξελέγησαν με ομοφωνία. «Η σύμπνοια αυτής της πρώτης ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου», τόνισε, «να είναι ένα θετικό δείγμα που θα επιβεβαιώσει ότι κοινός εχθρός όλων μας είναι η εξάλειψη των προβλημάτων που απασχολούν τους δημότες μας. Κοιτάζουμε με αισιοδοξία το Μέλλον και γυρίζουμε σελίδα. Εύχομαι καλή θητεία και στα μέλη της Δημοτικής επιτροπής και καλώ όλων τους συναδέλφους να εργαστούμε για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τη μείωση της ταλαιπωρίας τους. Ως διοίκηση είμαστε αποφασισμένοι να γυρίσουμε οριστικά σελίδα στην πόλη μας και αυτό θα το πράξουμε με αποφασιστικότητα και πολλή δουλειά».

Χαιρετισμούς κατά την έναρξη της Ειδικής συνεδρίασης απηυθύναν οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων.

Πρώτη έλαβε το λόγο η Μαρία Ανδρούτσου επικεφαλής της Παράταξης «Αλλάζουμε την Πόλη Συμμετέχουμε-Ενώνουμε» και ακολούθησαν οι: Γιώργος Παπατριανταφύλου, επικεφαλής της παράταξης «Αγαπάμε την Πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο», Χρήστος Πρεκετές, επικεφαλής της Παράταξης «Νέα Πνοή Προοπτική για τον Άγιο Δημήτριο» και Παναγιώτα Δήμου, επικεφαλής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αγίου Δημητρίου».

Προεδρεύων της συνεδρίασης ήταν ο πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος, Ευάγγελος Μπούρης.

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι

Με απόφαση του δημάρχου οι αντιδήμαρχοι που ορίζονται είναι οι:

  • Μαρία Αχουλιά Σκριβάνου (Παιδείας).
  • Γεώργιος Κάππος (Τεχνικών Υπηρεσιών).
  • Γεώργιος Ταμπακόπουλος (Εποπτείας Πόλης).
  • Ελένη Κοντόγγονα (Διοίκησης).
  • Βασίλειος Ζαχαριάς (Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ψηφιακής Ανασυγκρότησης).
  • Ιωάννης – Μάριος Μπάντος (Οικονομικών Υπηρεσιών).
  • Αθανάσιος Μπαμπάνας (Κοινωνικής Μέριμνας).
  • Κωνσταντίνος Κυριακάκης (Καθαριότητας και Πρασίνου).
  • Ευάγγελος Μπούρης (Αθλητισμού & Παιδικών Κατασκηνώσεων).
  • Αγγελική Σαραβελάκη (Πολιτισμού).

Διαβάστε επίσης: Στ. Μαμαλάκης: «Ο χρόνος για να γυρίσει οριστικά σελίδα ο Δήμος Αγίου Δημητρίου έχει ξεκινήσει»

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ