Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Γονείς «Ευαγγελικής»: Ζητούν φύλαξη και πεζοφάναρο έξω από το σχολείο

Την ανανέωση της σύμβασης του φύλακα της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, η οποία λήγει σε δύο μέρες και συγκεκριμένα στις 31 Ιανουαρίου 2024, ζητούν με επιστολή τους προς τον δήμαρχο της πόλης, Γιώργο Κουτελάκη, οι γονείς των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο. Παράλληλα, ζητούν τη συνολική αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος και της πάγιας απαίτησης για την οριζόντια στελέχωση όλων των σχολείων με φύλακες τόσο σε πρωινή όσο και σε απογευματινή – βραδινή βάρδια.

Όπως επισημαίνουν στην επιστολή τους, στις μέρες μας όπου τα φαινόμενα παραβατικότητας, είτε εντός είτε εκτός των σχολείων ολοένα και πληθαίνουν αλλά και του γενικότερου πλαισίου της αποκοινωνικοποιημένης κοινωνικότητας το οποίο μας περιβάλλει, η παρουσία φύλακα – επόπτη σε ένα σχολικό περιβάλλον αποτελεί αδήριτη ανάγκη για την κάλυψη μιας νευραλγικής θέσης στην οργάνωση της σχολικής κοινότητας. «Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην προστασία από την παρείσφρηση εξωσχολικών στοιχείων αλλά και στην επιτήρηση σημείων εισόδου – εξόδου, στην καθοδήγηση επισκεπτών κατά την προσέλευσή τους και γενικότερα σε μια πληθώρα καθηκόντων που περιλαμβάνονται στον τομέα ευθύνης και το βεληνεκές της δράσης του, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών και παροχής βοήθειας σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς», σημειώνουν.

Αναφερόμενος ειδικά στην Ευαγγελική Σχολή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Ιωάννης Φωτιάδης, σημειώνει ότι τα θέματα ασφάλειας εκτείνονται και πέραν του σχολικού περιβάλλοντος στην προστασία των μαθητών κατά την επιβίβασή τους στα σχολικά λεωφορεία για τα μεσημεριανά δρομολόγια. «Η διάσχιση της Λεωφόρου Αγίας Σοφίας σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλειά τους. Παρότι οι Διευθύνσεις των μονάδων της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης (Γυμνάσιο, Λύκειο) έχουν υποβάλλει εγγράφως σχετικό αίτημα (Δεκέμβριος 2022, Φεβρουάριος 2023 και Σεπτέμβριος 2023) για την τοποθέτηση πεζοφάναρου στο ύψος της διάβασης πεζών επί της Αγίας Σοφίας και Λέσβου αλλά και της έντονης επισήμανσης της εν λόγω διάβασης, εντούτοις ουδεμία ανταπόκριση έχει υπάρξει για το θέμα αυτό προς την κατεύθυνση της ικανοποίησής του», τονίζει.

Για τους παραπάνω λόγους, οι γονείς δηλώνουν ότι τελούν σε αναμονή της επιτάχυνσης των απαραίτητων διαδικασιών και της εκπόνησης των απαιτούμενων ενεργειών από πλευράς του Δήμου Νέας Σμύρνης και μετ’ επιτάσεως ζητούν:

  • Να αναλάβει αμελλητί όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και τα αναγκαία μέτρα για την ανανέωση της σύμβασης εργασίας παροχής υπηρεσιών φύλαξης της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης από τον Δήμο Νέας Σμύρνης όπως αυτές παρέχονται σήμερα.
  • Την τοποθέτηση πεζοφάναρου (για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας) και την ανανέωση του χρωματισμού της διάβασης πεζών που βρίσκεται λίγο πριν τη συμβολή της Λεωφόρου Αγίας Σοφίας με την οδό Λέσβου.
  • Να αποφανθεί στα ανωτέρω αιτήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω της επικείμενης λήξης της σύμβασης εργασίας παροχής υπηρεσιών φύλαξης και της επικινδυνότητας για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών/τριών, με όριο την προθεσμία που ορίζει ο κώδικας διοικητικής διαδικασίας (Ν.2690/1999) όπως ισχύει σήμερα.

Τέλος, οι γονείς σημειώνουν ότι έφθασε η ώρα υπαγωγής των υπερτοπικών σχολείων στη Διοικητική και Οικονομική ομπρέλα της Περιφερειακής Ενότητας της εκάστοτε Περιφέρειας που ανήκουν. «Θεωρούμε αυτονόητο ότι (έως ότου αυτό συμβεί) οι Δήμοι θα φέρουν ακέραια την ευθύνη για το όποιο απευκταίο συμβάν», προσθέτουν, «πολλώ δε μάλλον όταν οι ίδιοι οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων όπως επίσης και οι Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων το έχουν ήδη από καιρό αναδείξει».

Διαβάστε επίσης: Ξεκινά το πρόγραμμα αποκατάστασης πεζοδρομίων

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ