Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Σε ετοιμότητα ο Δήμος – Σε επιφυλακή όχημα για τη μεταφορά πολιτών

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Αγίου Δημητρίου για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που είναι σε εξέλιξη.

Με εντολή του δημάρχου, Στέλιου Μαμαλάκη, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Μέριμνας, Αθανάσιος Μπαμπάνας, Εποπτείας Πόλης, Γεώργιος Ταμπακόπουλος, Καθαριότητας και Πρασίνου, Κωνσταντίνος Κυριακάκης και ο συντονιστής του Μικρού Συνεργείου, Ευάγγελος Μαλαθούνης, έχουν προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες και έχουν λάβει τα αναγκαία μέτρα πρόληψης.

Μεταξύ άλλων έχει διαπιστωθεί η επάρκεια σε αλάτι σε περίπτωση χιονόπτωσης ή παγετού, ενώ έχουν προσδιοριστεί οι θερμαινόμενοι χώροι που θα είναι ανοιχτοί. Εφόσον κριθεί αναγκαίο θα υπάρξει πρόβλεψη ένας από τους θερμαινόμενους χώρους να παραμείνει ανοιχτός όλο το 24ωρο.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου, στο 6930072612.

Επιπλέον βρίσκεται σε επιφυλακή δημοτικό όχημα για τη μεταφορά πολιτών αν χρειαστεί.

Οι χώροι που θα παραμείνουν ανοιχτοί είναι:

ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ από τις 8π.μ. έως τις 3μ.μ.

  • 1ο ΚΑΠΗ (Χρ. Σμύρνης 2)
  • 2ο ΚΑΠΗ (Ρούμελης 21 & Αγ. Αικατερίνης)
  • 3ο ΚΑΠΗ (Ολύμπου 36)
  • 4ο ΚΑΠΗ (Θεσσαλίας 10)
  • 5ο ΚΑΠΗ (Τενέδου 9)
  • Το 4ο ΚΑΠΗ (Θεσσαλίας 10) θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 8 το βράδυ και η αίθουσα του δημαρχείου (Αγίου Δημητρίου 55) μέχρι τις 10 το βράδυ.

Ενημέρωση των αστέγων

Η Κοινωνική υπηρεσία του δήμου σε συνεργασία με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας επισκέφθηκε όλους τους καταγεγραμμένους άστεγους του δήμου, προκειμένου να διερευνηθούν οι ανάγκες.

Επίσης έχουν δοθεί προς τους πολίτες οδηγίες προφύλαξης από το ψύχος, ενώ έχει ζητηθεί από τα αρμόδια τμήματα να ελέγξουν την απορροή στις υδρορροές και συνολικά την ασφάλεια σε κτίρια της αρμοδιότητας τους.

Ο Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης, δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος μας είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την Αττική. Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων και των πολιτών μας γενικότερα. Καλούμε όλους τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών».

Λήψη μέτρων αυτοπροστασίας

Οι αρμόδιοι του Δήμου υπενθυμίζουν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες αυτοπροστασίας.

Δείτε οδηγίες προστασίας στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena

Για την βατότητα του οδικού δικτύου: https://www.astynomia.gr

Τηλέφωνα άμεσης Ανάγκης
100 ΕΛΑΣ
199 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ
112 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
166 ΕΚΑΒ

Διαβάστε επίσης: Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες από σήμερα το βράδυ στην Αττική

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ