Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Η αξιοποίηση της Πλατείας Νερού στη Βουλή από τον Π. Χρηστίδη

Τον προβληματισμό ότι η μετατροπή της Πλατείας Νερού σε συναυλιακό χώρο, στερεί από τους πολίτες της Καλλιθέας έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους, αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, σε σχετική αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή.

Όπως τονίζει στην αναφορά ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Β’ Αθηνών, προκαλούνται δυσκολίες στην καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου και παράλληλα, περιορίζεται το δικαίωμά τους στον δημόσιο χώρο. Έτσι, ζητά από τον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη, να ενημερώσει σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί το Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Παράλληλα, επισυνάπτει σχετική επιστολή του δημάρχου Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη, στην οποία αναφέρεται η έντονη αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλλιθέας στο ενδεχόμενο εκμίσθωσης της Πλατείας Νερού σε ιδιώτη επενδυτή.

«Ο χώρος έχει όλες τις προδιαγραφές πλατείας, καθώς είναι ένας ανοικτός χώρος, ιδανικός για στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας και ήδη υπάρχει δένδροφύτευση» και «αποτελεί διέξοδο των κατοίκων της Καλλιθέας, και όχι μόνο, προς τη θάλασσα», αναφέρεται στην επιστολή.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι οι συναυλίες που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην Πλατεία Νερού έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα από την έντονη ηχορύπανση, το κυκλοφοριακό χάος, την έλλειψη μέτρων ασφαλείας και την έλλειψη καθαριότητας του χώρου, μεταξύ άλλων.

Ειδήσεις από τον Δήμο Καλλιθέας στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ