Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

XEV YOYO: Το νέο ηλεκτρικό microcar με τελική 80 χλμ/ώρα

Ένα ακόμα ηλεκτρικό microcar μπαίνει στους ελληνικούς δρόμους. Ο Όμιλος Σπανός, εισαγωγέας στη χώρα μας των οχημάτων της XEV, παρουσίασε σε εκδήλωση το YOYO. Το διθέσιο όχημα μικροκινητικότητας σχεδιάζεται στην Ιταλία και κατασκευάζεται στην Κίνα.

Το εσωτερικό του XEV YOYO

Στα δυνατά του σημεία είναι η όμορφη σχεδίαση μέσα – έξω, ο πλούσιος εξοπλισμός για την κατηγορία του και οι ανταγωνιστικές τιμές. Το XEV YOYO είναι 100% ηλεκτρικό, κάτι που του επιτρέπει να έχει καθημερινή είσοδο στο Δακτύλιο. Με μήκος μόλις 2,53 μέτρα και πλάτος 1,5 μέτρα, είναι εξαιρετικά ευέλικτο στα στενά των πόλεων και πολύ εύκολο στη στάθμευση. Οι δύο επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους αποθηκευτικό χώρο 180 λίτρων. Από τη βασική έκδοση περιλαμβάνονται κλιματισμός, ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα, τρεις θύρες USB.

To ηλεκτρικό XEV YOYO

Η μέγιστη ταχύτητα φθάνει τα 80 χλμ/ώρα, κάτι που επιτρέπει στο YOYO να κινείται και σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Η μπαταρία χωρητικότητας 10,4 kWh χαρίζει αυτονομία έως 150 χλμ. στην πόλη, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία Battery Swapping. Σε επιλεγμένα σημεία ο οδηγός του ηλεκτρικού microcar θα μπορεί να ανταλλάξει μέσα σε 5 λεπτά την μπαταρία με άλλη φορτισμένη και να συνεχίσει τη διαδρομή του. Η φόρτιση της μπαταρίας από το 30% στο 100% γίνεται σε λιγότερο από 4 ώρες.

Εκδόσεις εξοπλισμού – Τιμές*

Η βασική έκδοση Entry έχει λιανική τιμή με ΦΠΑ στις 12.990 ευρώ. Η έκδοση Easy προσθέτει τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση, στην τιμή των 13.300 ευρώ. Η Joy (με οθόνη αφής 10 ιντσών) κοστίζει 13.750 ευρώ και τέλος η Sprint (με ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών) πωλείται προς 14.500 ευρώ.

*Περιλαμβάνεται η κρατική επιδότηση “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2” (3.000 €) και η επιδότηση για νέους έως 29 ετών (1.000 €)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ