Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Περισσότερα από 280 παιχνίδια συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση για τον Παιδικό Καρκίνο

Για την αξία εκδηλώσεων που έχουν στόχο την πρόληψη και την ενημέρωση του κόσμου για ιατρικά και κοινωνικά προβλήματα, μίλησε ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Στάθης Ψυρρόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση κατά του Παιδικού Καρκίνου που πραγματοποιήθηκε
στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης».

Την εκδήλωση άνοιξε η Τομαζίνα Δαβίου, ιδιοκτήτρια της Σχολής Χορού στην οποία φοιτούσε η μικρή Κλειώ. Αλλωστε, σε αυτό το κορίτσι που χάθηκε νωρίς ήταν αφιερωμένη η βραδιά.

Ο κ. Ψυρρόπουλος ανέδειξε την σημαντική παρουσία όλων ως χαρακτηριστικό ανθρωπισμού και ύψιστου εθελοντισμού, με έμπρακτη απόδειξη τη μεγάλη συγκέντρωση παιχνιδιών για τα Αντικαρκινικά Νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται παιδιά που βιώνουν τον δικό τους Γολγοθά.

Για τον Παιδικό Καρκίνο μίλησαν ο Στέλιος Γραφάκος, αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας και επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», η παιδίατρος – αιματολόγος, Βασιλική Κίτρα, η παιδοχειρουργός, Αλεξάνδρα Οικονομοπούλου και η ψυχολόγος, Κυριακή Σταματίου.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Κωνσταντίνος Ζώμπος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε χορευτικό αφιερωμένο στην μικρή Κλειώ από την σχολή Χορού Back Stage, Dance Academy – Fitness Studio, ενώ οι καλλιτέχνες Μανώλης Ζαχείλας (κιθάρα) και η Σοφία Ζακολίκου (τραγούδι) μετέφεραν επί σκηνής τη δική τους νότα αισιοδοξίας.

Το γραφείο δημάρχου κοσμεί ο πίνακας με τη χορεύτρια

Οι μαθητές της σχολής στην οποία φοιτούσε η Κλειώ δημιούργησαν ένα έργο ζωγραφικής που απεικόνιζε μία χορεύτρια, το οποίο παραδόθηκε στον δήμαρχο Ηλιούπολης. «Πλέον το έργο που αποτελεί σύμβολο για την Κλειώ και όσα παιδιά περνούν το δικό τους Γολγοθά θα είναι αναρτημένο στον Δήμο Ηλιούπολης, στην αίθουσα του Γραφείου Δημάρχου, για να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη της Κλειώς από την Ηλιούπολη», δήλωσε ο κ. Ψυρρόπουλος.

Προς το τέλος της εκδήλωσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ηλιούπολης, Κάρολος Ιταλός, μοιράστηκε με τον κόσμο τη δική του εμπειρία που πέρασε λόγω του καρκίνου και έδειξε σε όλους το μετάλλιο συμμετοχής στον μεγάλο Μαραθώνιο στον οποίο έλαβε μέρος μετά την ολοκλήρωση των θεραπειών του, δίνοντας ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με το Ειδικό Φιλανθρωπικό Σωματείο ΛΑΝΑΣΣΑ συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό παιχνιδιών την ημέρα της εκδήλωσης, που θα παραδοθούν τις επόμενες ημέρες σε Δημόσια Αντικαρκινικά Νοσοκομεία. Πιο συγκεκριμένα μετά από καταμέτρηση που διενεργήθηκε την επομένη της εκδήλωσης, συγκεντρώθηκαν 200 ολοκαίνουρια παιχνίδια, 80 παιχνίδια μεταχειρισμένα και πολλά κουκλάκια.

Την ημέρα της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών σε όσους το επιθυμούσαν από τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Διαβάστε επίσης: Αφιερωμένο στον μικρό Παναγιώτη το φετινό καρναβάλι της πόλης

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ