Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Στις 5 Μαρτίου ξεκινά το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στην πόλη

Ο σημαντικός θεσμός του Ανοιχτού Πανεπιστημίου επανέρχεται στην πόλη, με επίσημη έναρξη στις 5 Μαρτίου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”.

H νέα Δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί ότι θα επαναφέρει τον θεσμό του Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο Δήμο Ηλιούπολης, ο οποίος είχε σταματήσει από το 2019 και σήμερα το κάνει πράξη με την συμμετοχή σημαντικών καθηγητών πανεπιστημίου, επιστημόνων, σκηνοθετών και συγγραφέων.

Μεταξύ άλλων θα λάβουν χώρα ομιλίες που αφορούν στον Σύγχρονο Λαϊκό Πολιτισμό, τη Γεωπολιτική, την Σύγχρονη επιστήμη, Θεολογία και Φιλοσοφία, επίκαιρα ζητήματα όπως είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη και η αλληλεπίδραση με την Κοινωνία, η Φιλοσοφία της Γλώσσας στην ποίηση του Τίτου Πατρίκιου και του Γεώργιου Σεφέρη. Θα διεξαχθούν επίσης ομιλίες που αφορούν στη Λογοτεχνία, τον Κινηματογράφο και την Ποίηση.

Στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Ηλιούπολης θα συμμετέχουν ο Γεώργιος Βοζίκας, βασικός ερευνητής του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, ο Γεώργιος Μάζης, ομ. καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας & Γεωπολιτικής, ο Μάνος Δανέζης, ομ. καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Φώτιος Χρήστου, διδάκτωρ Φιλοσοφίας – Φιλόλογος, ο Γιώργος Βέης, ποιητής, ο Κώστας Φέρρης, σκηνοθέτης-συγγραφέας και η Πέρσα Κουμούτση, συγγραφέας- μεταφράστρια Λογοτεχνίας.

Η Συμμετοχή στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο είναι δωρεάν και διεξάγεται στο πλαίσιο της Διά βίου Μάθησης και της Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Δήμου Ηλιούπολης.

Μετά την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου υπάρχει η δυνατότητα παροχής Βεβαίωσης Παρακολούθησης κατόπιν αιτήματος.

Δείτε εδώ το Πρόγραμμα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Διαβάστε επίσης: Ηλιούπολη: 5μελής Επιτροπή για την καταγραφή περιουσιακών στοιχείων του Δήμου

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ