Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Όταν κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη…

Αρχοντία Ορταντζόγλου, Μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας «ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ ΝΕΑ» του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Όταν κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη, το μόνο που θα κάνεις είναι να πεις από μέσα σου είναι: «Είμαι καλά, είμαι όμορφη εσωτερικά και εξωτερικά, όλα θα πάνε καλά και αν φορέσω το χαμόγελό μου θα είμαι κάθε μέρα και καλύτερα» γιατί το χαμόγελο έχει αξία στη ζωή μας.

Το χαμόγελο είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για να αντέξουμε στις δυσκολίες της ζωής. Το χαμόγελο ομορφαίνει και τον πιο άσχημο άνθρωπο. Χαμογελάστε γιατί είναι μεταδοτικό, για να προχωρήσουμε μπροστά και να σκεφτόμαστε θετικά.

Όταν είσαι θετικός άνθρωπος και σκέφτεσαι αισιόδοξα, σημαίνει ότι όποια αναποδιά και δυσκολία βρεθεί στο δρόμο σου, εσύ θα προχωράς μπροστά και θα σε δυναμώνει όλο και περισσότερο. Σκέψου θετικά και όλα καλά, γεμίζοντας τους ανθρώπους με αγάπη.

Γιατί η αγάπη είναι το πιο βασικό και ουσιαστικό μετά τη βοήθεια. Όταν εισπράττεις αγάπη είναι πολύ καλό για την ψυχολογία σου και για τη ζωή σου μελλοντικά. Το να αγαπάς είναι καλό, το να αγαπιέσαι είναι σημαντικό. Αγάπη είναι να σε αγαπούν και να σου το δείχνουν με μια αγκαλιά και όχι να σου το λένε μόνο.

Όταν αγκαλιάζουμε ένα αγαπημένο μας άτομο να το θέλουμε μέσα από την καρδιά μας και από αγάπη. Έτσι με αυτόν τον τρόπο, του δείχνουμε και το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει στη ζωή μας και πόσο το αγαπάμε είτε σαν συγγενή είτε σαν φίλο.

Η φιλία είναι μια δυνατή σχέση δύο ή περισσότερων ατόμων, που βασίζεται στην εμπιστοσύνη, στην ειλικρίνεια και πάνω απ’ όλα στην αγάπη. Φιλία είναι η αποδοχή των άλλων σε σένα όπως είσαι και όχι όπως θέλουν οι άλλοι.

Αποδοχή είναι ένα σύνολο διαφόρων συναισθημάτων και συμπεριφορών προς εσένα και τους άλλους. Όταν αποδέχεσαι τον εαυτό σου χωρίς ντροπή και αμφιβολίες, τότε είσαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος. Όσο για την αποδοχή από τους άλλους, είναι μερικές φορές δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο. Όταν σε αγαπάνε όπως είσαι χωρίς να αλλάξεις τίποτα στον χαρακτήρα σου, να σε στηρίζουν σε όποια απόφαση και να πάρεις στη ζωή σου και όχι να σου κάνουν «μπούλιγκ» για να αλλάξεις να γίνεις όπως θέλουν εκείνοι.

Το «μπούλιγκ» ή εκφοβισμός είναι ένα ψυχολογικός πόλεμος που σε χλευάζουν, σε μειώνουν, σε προσβάλλουν, σε κάνουν να νοιώθεις μειονεκτικά, ότι δεν αξίζεις τίποτα σαν άτομο, σε υποβιβάζουν σαν χαρακτήρα, σε πληγώνουν άσχημα με τη συμπεριφορά τους. Όλο αυτό το μείγμα αυτών των βιωμάτων σε ακολουθεί ως ενήλικας.

Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι το εξής: Μην αφήνεις ΤΙΠΟΤΑ και ΚΑΝΕΝΑΝ να χαλάσει την ψυχική σου υγεία ή την διάθεση σου.

ΑΞΙΖΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ