Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

“Πόλεμος” για την καθαριότητα στον Δήμο

Σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης του Δήμου Ηλιούπολης έχει μετατραπεί το θέμα της καθαριότητας, κόντρα που έγινε εντονότερη μετά την δήλωση του δημάρχου Στάθη Ψυρρόπουλου ότι βρήκε «καμένη γη».

Χαρακτηριστικά επισημαίνει σε αναφορά του: «Την προηγούμενη Πέμπτη ο κ. Ψυρρόπουλος κήρυξε και τη λήξη της περιόδου χάριτος. Πολύ σύντομα θα λήξει και το παραμύθι της καμένης γης».

Σε αυτήν την τοποθέτηση, άμεση ήταν η απάντηση του πρώην αντιδημάρχου καθαριότητας Απόστολου Στασινόπουλου, ο οποίος μέσω τοπικού μέσου ενημέρωσης κάνει λόγο για «παραλήρημα αλαζονείας και αυταρέσκειας του δημάρχου», κατηγορώντας τον πως δυναμίτισε τη συζήτηση, σε αντίθεση με την «τεκμηριωμένη και τεχνοκρατική» εισήγηση του αντιδημάρχου κ. Καραβαγγέλη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. «Με μια ρηχή προσέγγιση και έναν επικίνδυνο λαϊκισμό, ουσιαστικά εκτέθηκε δημόσια αποκαλύπτοντάς μας πως δεν γνωρίζει τίποτα για την λειτουργία της υπηρεσίας και πως δεν έχει, ούτε είχε ποτέ, οποιοδήποτε σχέδιο για την βελτίωση της καθαριότητας της πόλης», αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Στασινόπουλος.

Επίσης, αναφερόμενος στο ζήτημα της επάρκειας του στόλου των οχημάτων της υπηρεσίας επισημαίνει: «Ο κ. Ψυρρόπουλος αγνοεί παντελώς ότι η διοίκηση στην οποία ήταν μέλος μέχρι το 2019, ουδέποτε συμμετείχε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για την αγορά απορριμματοφόρων, παρά απέκτησε κάποια με διαδικασία leasing το 2017. Και ορθά έπραξε τότε. Αγνοεί παντελώς πως το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο που ανέφερε, δεν λειτούργησε ποτέ, διότι η ίδια η υπηρεσία καθαριότητας είχε κρίνει από το 2017, ότι κακώς το προμηθευτήκαμε, καθώς λόγω μεγέθους, ήταν ακατάλληλο για κυκλοφορία στην πόλη».

Ακόμη, ο πρώην αντιδήμαρχος δίνει στη δημοσιότητα έγγραφα και στοιχεία που αποδεικνύουν πως η προηγούμενη δημοτική αρχή με ενέργειές της ενίσχυσε σημαντικά τον στόλο των δημοτικών οχημάτων μέσα από χρηματοδοτήσεις, τονίζοντας πως η διοίκηση Χατζηδάκη έφερε στον Δήμο 3,8 εκατομμύρια ευρώ σε πόρους για την καθαριότητα.

Διαβάστε επίσης: Επαφές Δήμου – Περιφέρειας Αττικής για το γήπεδο της Ηλιούπολης

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ