Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κινούμαι Ηλεκτρικά: Μεγαλύτερη επιδότηση στον τρίτο κύκλο

Μεγαλύτερη επιδότηση και πιο γρήγορη καταβολή της στους δικαιούχους, θα προβλέπει ο τρίτος κύκλος του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Όπως ανέφερε η αρμόδια υφυπουργός για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, σύντομα η ηγεσία του Υπουργείου θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3».

«Η δυναμική ανάπτυξη της αγοράς μας οδηγεί σε μια τελείως διαφορετική προσέγγιση στο ‘‘Κινούμαι Ηλεκτρικά 3’’», δήλωσε η κα Αλεξοπούλου κατά την παρουσία της στο Brainstorm Energy Summit του Fortune Greece. «Ήδη τροποποιήσαμε την ΚΥΑ στο ‘‘Κινούμαι Ηλεκτρικά 2’’, ώστε μέσω της 45ημερης προθεσμίας για υποβολή παραγγελίας με προκαταβολή να έχουμε τη δυνατότητα επαναδιάθεσης κεφαλαίων προς τους πολίτες που πραγματικά ενδιαφέρονται να επιδοτηθούν. Τα ποσά που ελευθερώνονται δεσμεύονται εκ νέου, σε ελάχιστη ώρα, γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική της ηλεκτροκίνησης» υπογράμμισε η κυρία Αλεξοπούλου σημειώνοντας ότι «όλα αυτά έχουν ληφθεί υπόψη στη σχεδίαση του ‘‘Κινούμαι Ηλεκτρικά 3’’ όπου απλοποιούμε τις διαδικασίες ώστε να φτάνει πιο γρήγορα η επιδότηση στους πολίτες».

Πρόσφατα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε αναφέρει ότι θα αυξηθεί το επιπλέον ποσό για την απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου με ταυτόχρονη αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το οποίο είναι τώρα στα 1.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί», η υφυπουργός Μεταφορών επεσήμανε ότι «αυτή την εβδομάδα θα πληρωθούν οι επιδοτήσεις των 22.500 ευρώ, σε 22 δικαιούχους. Η αγορά νέου ηλεκτρικού ταξί επιδοτείται με ένα ποσό που μπορεί να φτάσει τις 28.000 ευρώ για τον δικαιούχο. Είναι μια μοναδική ευκαιρία και καλώ τους επαγγελματίες οδηγούς να την αξιολογήσουν θετικά».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ