Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
spot_img

Στ. Ψυρρόπουλος: Ζητεί έκτακτη επιχορήγηση για να μπορέσει να κρατήσει τους συμβασιούχους

Έκτακτη χρηματοδότηση για τους συμβασιούχους εργαζόμενους του Δήμου Ηλιούπολης ζητεί ο δήμαρχος, Στάθης Ψυρρόπουλος, από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ψυρρόπουλος στην επιστολή του προς τον αν. υπουργό αναφέρεται στους 112 πρώην συμβασιούχους ΙΔΟΧ (από τους 142 που ήταν αρχικά) οι οποίοι προσλήφθηκαν την εποχή του Covid – 19 για την κάλυψη των αναγκών αντιμετώπισης της πανδημίας. Οι υπάλληλοι συνεχίζουν να εργάζονται στον Δήμο, καλύπτοντας πάγιες ανάγκες.

Ο κ. Ψυρρόπουλος ζητεί έκτακτη επιχορήγηση και για την κάλυψη του μισθολογικού κόστους 28 εργαζομένων πρώην συμβασιούχων μέσω του προγράμματος 55-67 της ΔΥΠΑ.

Ο δήμαρχος Ηλιούπολης, κάνει στην επιστολή ιδιαίτερη αναφορά στη δυσβάστακτη οικονομική πραγματικότητα, που επιβάλλει λήψη άμεσων μέτρων, προκειμένου ο Δήμος να μπορέσει να «ορθοποδήσει». Έτσι, ζητεί «την στήριξη του αρμόδιου Υπουργείου με την παροχή Έκτακτης Επιχορήγησης, προκειμένου να συνεχίσει ο Δήμος Ηλιούπολης την εύρυθμη λειτουργία του απρόσκοπτα με τη διατήρηση του συνόλου των εργαζομένων».

Στην επιστολή ο δήμαρχος Ηλιούπολης αναφέρεται επιπροσθέτως στις υπέρογκες ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις Π.Ο.Ε., όπως και στις τρέχουσες υποχρεώσεις του Δήμου, που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την προστασία των εργαζομένων και τη βιωσιμότητα του Δήμου.

Διαβάστε ΕΔΩ την επιστολή του δημάρχου, Στάθη Ψυρρόπουλου, προς τον αν. υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.

Διαβάστε επίσης: Εκδήλωση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, 18/4 στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ