Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δοκιμάσαμε το MINI Cooper Hatch 1.5 – 136 hp

Πέρασαν κιόλας 21 ολόκληρα χρόνια από την επιστροφή του θρυλικού μοντέλου στην παραγωγή, αυτή τη φορά υπό γερμανική ιδιοκτησία και τεχνολογία! Το στοίχημα ήταν μεγάλο, όπως και η τιμή του, φυσικά σε σχέση με το μινιμαλιστικό δημιούργημα του Ισιγώνη! Κι όμως η επιτυχία ήταν άμεση και μεγάλη. Το νέο Mini καθιερώθηκε ως ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και ομάδες! Στην τρίτη κατά σειρά γενιά του και μετά τις απαραίτητες αναβαθμίσεις που δέχθηκε σε επίπεδο σχεδίασης και εξοπλισμού, αποδεικνύεται αγέραστο! Το πρόσφατα επανασχεδιασμένο μοντέλο αποτελεί τη «γέφυρα» μέχρι την παρουσίαση της καινούργιας γενιάς του μοντέλου, μάλλον το 2023.

Σχεδιαστικά, τα ενσωματωμένα στους προβολείς φώτα τεχνολογίας και το μοτίβο της βρετανικής σημαίας των πίσω φωτιστικών σωμάτων, έχει πετύχει την απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, με τις μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17 ιντσών να… βγάζουν μάτια. Τα φλας, εμπρός και στο πλάι του οχήματος, είναι πλέον LED και δεν υπάρχουν προβολείς ομίχλης χαμηλά στον προφυλακτήρα, ο οποίος έχει αλλάξει σχήμα. Στο εσωτερικό, το κεντρικά τοποθετημένο όργανο με την οθόνη αφής των 8,8 ιντσών στο μέσο του και ο διάκοσμος του θαλάμου επιβατών ξεχωρίζουν. Ακόμη πιο βελτιωμένη η ποιότητα των υλικών.

Στο μέρος της τεχνολογίας, υπάρχει ένας τρικύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης του 1,5 λίτρου, που αποδίδει 136 ίππους και 220 Nm ροπής, σε πολύ καλή συνεργασία με το αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων διπλού συμπλέκτη. Επιταχύνει εντυπωσιακά, διαθέτει έναν γλυκό θόρυβο που μας άρεσε πολύ και είναι πολύ ευέλικτο στην πόλη, με τιμόνι που ανταποκρίνεται πλήρως. Αλλά και εκτός πόλης δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, εφόσον οι αποσκευές σας δεν ξεπερνούν τα 211 λίτρα!

Η τιμή βάσης των 21.520 ευρώ (με μηχανικό κιβώτιο) δεν αποτρέπει τους πολυπληθείς θαυμαστές του, ενώ δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ