Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Στην Ευρώπη αφιερωμένο το 14ο Μαθητικό Φεστιβάλ

Το 14ο Μαθητικό Φεστιβάλ ξεκινά και τα παιδιά είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μεγαλύτερους παρουσιάζοντας μέσα από τα δικά τους μάτια την αλήθεια που ζουν και βιώνουν. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην «Ευρώπη». Στην Ευρώπη της Ειρήνης, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.

Η εκκίνηση δίνεται την Παρασκευή 13 Μαΐου, στις 7μμ, στο χώρο Πολιτισμού και Νεολαίας (Μαντζαγριωτάκη και Εσπερίδων), με τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής. Ακολουθεί στις 8.30μμ η εκδήλωση «Ένα τραγούδι για την Καλλιθέα» με την παρουσία του Διονύση Τσακνή. Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα υπάρχει στον ίδιο χώρο έκθεση Ζωγραφικής (περισσότερες από 400 δημιουργίες των παιδιών).

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο, το Μαθητικό Φεστιβάλ είναι ένας θεσμός όπου πρωταγωνιστές είναι οι μαθητές. «Χαρακτηριστικά του, η αγάπη, το δημιουργικό πνεύμα και εκφράζει το όραμά μας για την ανθρωπιστική παιδεία. Μια παιδεία που ενσωματώνει την γνώση, τη δημιουργία, τη φαντασία, την καινοτομία. Το φετινό Μαθητικό Φεστιβάλ Καλλιθέας είναι αφιερωμένο στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη που σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει να βρει τον δρόμο για την ενότητα και την ειρήνη. Τα παιδιά της πόλης μας, μας δείχνουν αυτό τον δρόμο και εμείς έχουμε υποχρέωση να τον ακολουθήσουμε μαζί τους, δίπλα τους, στηρίζοντας κάθε βήμα τους», τόνισε ο κ. Κάρναβος.

Από την πλευρά του, αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Κυριακόπουλος, δηλώνει ότι η διοργάνωση δίνει βήμα στο πιο δημιουργικό και ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας, τα παιδιά μας. Παράλληλα – σημειώνει – είναι μία σημαντική ευκαιρία, για τους γονείς, τους δασκάλους και τη δημοτική αρχή, να βοηθήσουμε τους πραγματικούς πρωταγωνιστές να ακουστούν.

Πρόγραμμα και πληροφορίες του14ου Μαθητικού Φεστιβάλ

 

Διαβάστε επίσης: Ξεκινούν οι εγγραφές για τις κατασκηνώσεις

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ