Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Οκτακόσιοι μαθητές «πέρασαν» από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου

Το ενδιαφέρον, αλλά και την μεγάλη συμμετοχή των μαθητών συγκέντρωσε το πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων μαθητών στο Δημαρχείο Γλυφάδας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, για οκτώ Τετάρτες, 800 μαθητές από 10 σχολεία σε 16 γκρουπ επισκέφθηκαν το Δημαρχιακό Μέγαρο, ξεναγήθηκαν στους ορόφους και τις υπηρεσίες του και συμμετείχαν σε προσομοιώσεις συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, από το ρόλο του προέδρου, του αντιπροέδρου, του γενικού γραμματέα και των δημοτικών συμβούλων.

Τόσο για τους ίδιους, όσο και για τα μέλη της δημοτικής Αρχής, ήταν μία μοναδική εμπειρία δεδομένου ότι είχαν είχαν την ευκαιρία να ακουστούν ωραίες ιδέες για ενδιαφέροντα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος και να ανταλλάξουν πηροφορίες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υπό τον τίτλο: «Γνωρίζω τις υπηρεσίες και τη λειτουργία του Δήμου μου», το οποίο ξεκίνησε την Άνοιξη με προοπτική να συνεχιστεί το φθινόπωρο, κατά τη νέα σχολική χρονιά, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου και υλοποιείται με τη φροντίδα και τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Παιδείας Μάριου Κασσέρη.

Στόχος του προγράμματος είναι: Από τη μία, να γνωρίσουν οι μαθητές πώς λειτουργεί ο Δήμος τους. Από την άλλη, να συνειδητοποιήσουν ότι τα χρήματα με τα οποία κινείται είναι της οικογένειάς τους, γι αυτό και τα ίδια τα παιδιά πρέπει να προσέχουν και να διαφυλάττουν ό,τι κάνει ο Δήμος. Τα έργα είναι δικά τους, είναι της πόλης που αγαπάνε.

Διαβάστε επίσης: Νέο όχημα στον Δήμο για την περισυλλογή αδέσποτων ζώων στην πόλη

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ