Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Απέχουν για 24 ώρες από τα καθήκοντά τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου

Σε 24ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους, κατέβηκαν την Τετάρτη 14 Ιουνίου οι εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας του Δήμου Ηλιούπολης, που καταγγέλλουν την δημοτική Αρχή για αδιαφορία απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν προκειμένου να κάνουν την δουλειά τους.

Το σωματείο των εργαζομένων, αναφερόμενο στην κατάσταση που επικρατεί στον τομέα καθαριότητας του Δήμου τονίζει μεταξύ άλλων, ότι καθημερινα οι εργαζόμενοι προσπαθούν να βρούν απορριμματοφόρο για να ξεκινήσουν την εργασία τους, αφού από τα δέκα του στόλου, μόνο τα έξι λειτουργούν.

Ως ανάλογη καταγγέλλεται η κατάσταση και για τα μηχανήματα έργου, που παραμένουν για μήνες παροπλισμένα και τις μηχανοκίνητες σκούπες από τις οποίες μόνο τρεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Όπως επισημαίνουν η κατάσταση είναι χειρότερη για την δημοτική συγκοινωνία με μόλις ένα λεωφορείο να είναι σε λειτουργία, ενώ τα υπόλοιπα έξι βρίσκονται στο αμαξοστάσιο.

Οι εργαζόμενοι που ζητούν την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν επιπτώσεις και στην εικόνα της πόλης και στην καθημερινότητα των κατοίκων της, συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για την άμεση επίλυση των προβλημάτων, τονίζοντας πως όλα τα θέματα έχουν δρομολογηθεί και σύντομα οι εργαζόμενοι -και κυρίως οι πολίτες- θα δούν διαφορά στην καθημερινότητά τους.

Από την πλευρά τους τα στελέχη της παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά», καυτηρίασαν τις ελλείψεις ζητώντας από την διοικούσα Αρχή απαντήσεις στα δημοτικά Συμβούλια.

Επίσης, ο συνδυασμός «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» διερωτάται αν πρόκειται «Ανικανότητα, προκλητική αδιαφορία ή συνδυασμός αυτών;» από πλευράς διοίκησης Χατζηδάκη.

Διαβάστε επίσης: Δωρεάν τα παιδιά ευάλωτων οικογενειών στo camp του Δήμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ