Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Εξετάσεις για την πρόληψη καρκίνου του μαστού το Σάββατο 1 Ιουλίου

Πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού υλοποιεί ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης το Σάββατο, 1η Ιουλίου. Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από 9πμ έως 1μμ. στο χώρο των Εθελοντικών Δημοτικών Κοινωνικών Ιατρείων (Αλεξιουπόλεως 27, Αργυρούπολη, ημιώροφος).

Ο καρκίνος του μαστού προσβάλλει μία στις δέκα γυναίκες και απειλεί 5.500 Ελληνίδες ετησίως, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Η ψηλάφηση μαστού αφορά αποκλειστικά γυναίκες από 35 ετών έως 60 ετών και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Βασίλειο Καλλέ, χειρουργό μαστού, επιμελητή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και στο Τμήμα Χειρουργικής Ογκολογίας και Μονάδα Μαστού του Mediterraneo Hospital.

Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να έχουν μαζί τους μαστογραφία ή/και υπέρηχο μαστού του τελευταίου έτους.

Η Κλινική Εξέταση συμπεριλαμβάνει λήψη ιστορικού, αξιολόγηση των απεικονιστικών ευρημάτων και ψηλάφηση μαστού. Σε περίπτωση ευρήματος, θα υπάρχει η δυνατότητα συμπληρωματικής υπερηχογραφικής εκτίμησης για τον καθορισμό του περαιτέρω ελέγχου.

Το υπερηχογράφημα μαστού δεν αποτελεί μέθοδο προσυμπτωματικού ελέγχου (screening) για τις γυναίκες άνω των 40 ετών και δεν υποκαθιστά την κλινική εξέταση και τον μαστογραφικό έλεγχο. Χρησιμοποιείται κυρίως στις νέες γυναίκες για αποφυγή ακτινοβολίας ή συμπληρωματικά με τη μαστογραφία σε περιπτώσεις γυναικών με αυξημένη πυκνότητα όπου η μαστογραφία δείχνει να έχει χαμηλή αξιοπιστία, καθώς και σε άλλες συγκεκριμένες περιπτώσεις (π.χ. διάκριση κυστικής – συμπαγούς αλλοίωσης, έλεγχος ψηλαφητής μάζας σε νέες γυναίκες, εκτίμηση λεμφαδένων).

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο 2132026090.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η εξέταση της ψηλάφησης είναι ανώδυνη και διαρκεί λίγα μόνο λεπτά.

Μη φοβάστε την Πρόληψη.

Να θυμάστε ότι 9 στα 10 ευρήματα δεν είναι καρκίνος.

Διαβάστε επίσης: Καθημερινές εκδηλώσεις στο καλοκαιρινό Ellinikon Experience Park

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ