Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Έφτασε στα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας η βοήθεια του Δήμου

Στις πληγείσες περιοχές έφτασε, το πρωί του Σαββάτου η ανθρωπιστική βοήθεια με είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν από τους κατοίκους του Δήμου Γλυφάδας.

Το φορτηγό όχημα που μετέφερε τις προσφορές των κατοίκων της πόλης, συνοδευόταν από αντιπροσωπεία του Δήμου και ένα όχημα της Πολιτικής Προστασίας, δεδομένου ότι η περιοχή που κατευθύνθηκε το βαρύ όχημα έχει πληγεί από την σφοδρότητα της κακοκαιρίας.

Τελικός προορισμός της αποστολή ήταν τα χωριά της Καρδίτσας, στον Παλαμά, στην Ιτέα Καρδίτσας και στα Φάρσαλα όπου διανεμήθηκαν τα είδη πρώτης ανάγκης απευθείας στους κατοίκους, ενώ συγκεντρώθηκαν και τρόφιμα για διανομή στην Αστρίτσα, μέσω του Προέδρου της Κοινότητας που ήταν παρών.

Επίσης, στα χωριά των Φαρσάλων αρμόδια αντιδήμαρχος παρέλαβε τα είδη για άμεση διανομή, καθώς και εκεί είναι τεράστιες οι ανάγκες.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου τόνισε: «Κατάφερε να φτάσει στα χωριά αυτά περνώντας μέσα από τεράστιες εκτάσεις του κάμπου που μετατράπηκαν σε λίμνες με λασπόνερα, αντικρίζοντας γκρεμισμένα σπίτια, σπασμένες γέφυρες, ανθρώπους συγκεντρωμένους στα πεζοδρόμια με την απόγνωση στο βλέμμα».

Η δημοτική Αρχή της Γλυφάδας απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ πρώτα από όλα σε όλους, στους εκατοντάδες πολίτες και στις επιχειρήσεις της πόλης που προσήλθαν στο δημαρχείο της πόλης και προσφέραν τους τόνους αγαθών που παραδώσαμε σήμερα στις πληγείσες περιοχές.

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κλιμάκιο του δήμου, που τώρα που γίνεται αυτή η ανάρτηση, είναι στο δρόμο της επιστροφής για τη Γλυφάδα.

Θα συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε με όλη μας την αγάπη και με όλες μας τις δυνάμεις στους συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία. Η γέφυρα που στήθηκε μεταξύ Γλυφάδας και Θεσσαλίας θα παραμείνει ενεργή”.

Διαβάστε επίσης: Ο Δήμος γεμίζει τις σχολικές τσάντες των μαθητών

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ