Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img

Πιστοποιήθηκαν 3 παιδικές χαρές του Δήμου

Ολοκληρώνονται σταδιακά οι διαδικασίες πιστοποίησης των παιδικών χαρών, που έκλεισαν με απόφαση του δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Στέλιου Μαμαλάκη, καθώς δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας για τα παιδιά.

Οι εργασίες συντήρησης τους είναι σε εξέλιξη. Τα απαραίτητα πιστοποιητικά έχουν ήδη λάβει οι παιδικές χαρές της Ολύμπου, του Ασυρμάτου και της Αμαλίας, ενώ εκδίδονται από τον αρμόδιο φορέα, μετά από σχετικούς ελέγχους, οι αναγκαίες πιστοποιήσεις και για τις υπόλοιπες.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συγκρότησης της Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών (ΕΕΠΧ), η οποία συγκαλείται το επόμενο διάστημα προκειμένου να εκδώσει το προβλεπόμενο πρακτικό ελέγχου των παιδικών χαρών. Το πρακτικό θα υποβληθεί στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία και θα παραδώσει το σχετικό σήμα καταλληλότητας για να επιτραπεί με ασφάλεια στο Δήμο να τις παραδώσει προς χρήση.

Με εντολή του δημάρχου τα αρμόδια στελέχη του Δήμου Αγίου Δημητρίου καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε να επισπευσθεί όσο γίνεται περισσότερο η διαδικασία. Ο κ. Μαμαλάκης όλο το προηγούμενο διάστημα ενημερώνεται για τα βήματα που απαιτούνται, ενώ έχει πραγματοποιήσει και αυτοψία στις παιδικές χαρές που έχουν κλείσει προκειμένου να λάβει γνώση για τις εργασίες αποκατάστασης τους. Αξίζει να επισημανθεί ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν και κρούσματα δολιοφθορών και βανδαλισμών σε συγκεκριμένες παιδικές χαρές με συνέπεια να χρειαστεί εκ νέου επισκευή και συντήρηση τους, γεγονός το οποίο προκάλεσε επιπλέον καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργασιών.

Τις εργασίες αποκατάστασης συντονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Κάππος. Όλο αυτό το διάστημα με την επίβλεψη του αντιδημάρχου Εποπτείας της Πόλης, Γιώργου Ταμπακόπουλου, η δημοτική αστυνομία πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους στις σφραγισμένες παιδικές χαρές.

Με αφορμή τη σχετική διαδικασία ο Στέλιος Μαμαλάκης επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, ενημερωθήκαμε ότι έξι παιδικές χαρές, δεν είχαν την απαιτούμενη πιστοποίηση. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ζητήσαμε την σφράγισή τους, καθώς για εμάς η ασφάλεια των παιδιών είναι αδιαπραγμάτευτη. Όπως όλοι γνωρίζουν οδηγηθήκαμε σε αυτό το αποτέλεσμα εξαιτίας της ολιγωρίας της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
Η απόφαση μας για το κλείσιμο των παιδικών χαρών, προφανώς, δημιούργησε πρόβλημα και προκάλεσε ταλαιπωρία στα παιδιά και τους γονείς τους και ζητάμε την κατανόηση τους γι’ αυτό, αλλά νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι η ασφάλεια των παιδιών μας, προέχει. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας προς τους πολίτες και παρά τις δολιοφθορές που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, ολοκληρώνουμε τις απαιτούμενες ενέργειες πιστοποίησης και συνεχίζουμε δυναμικά μέχρι την επαναλειτουργία όλων των παιδικών χαρών. Κατανοούμε ότι κάθε μέρα περαιτέρω καθυστέρησης δημιουργεί προβλήματα σε συμπολίτες μας, αλλά για εμάς πάνω από όλα είναι η ασφάλεια των παιδιών».

Διαβάστε επίσης: Σε 40 ημέρες θα ανοίξουν οι 6 παιδικές χαρές

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ